Βιογραφικό Σημείωμα

Νικόλαος Γ. Μαργέτης | Ειδικός Γαστρεντερολόγος | ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βιογραφικό Σημείωμα


Ο Νικόλαος Γ. Μαργέτης γεννήθηκε στην Αθήνα και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Κύμη της Εύβοιας. Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου εισήχθη το 1989 και απεφοίτησε με υποτροφία το 1995. Ειδικεύθηκε στη Γαστρεντερολογία, στην Ηπατολογία και στην Επεμβατική και Διαγνωστική Ενδοσκόπηση στην Αθήνα και τη Στοκχόλμη της Σουηδίας. Εξειδικεύθηκε στο διακοιλιακό και το ενδοσκοπικό υπερηχογράφημα των οργάνων του γαστρεντερικού συστήματος. Είναι αριστούχος Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αποτελεί μέλος της Ομάδας Μοριακής Καρκινογένεσης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ερευνητικής του δραστηριότητας ασχολείται ενεργά με την κατανόηση της καρκινογένεσης και με την δυνατότητα της έγκαιρης διάγνωσης του γαστρεντερικού καρκίνου. Διδάσκει σους φοιτητές της Ιατρικής Σχολής θέματα που αφορούν στην Ιστολογία των οργάνων της Γαστρεντερολογίας. Αποτελεί μέλος των διδασκόντων των Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων του τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας. Έχει περισσότερες από σαράντα πρωτότυπες ερευνητικές εργασίες και ανασκοπήσεις σε Ελληνικά και διεθνή Ιατρικά περιοδικά, ενώ έχει αποτελέσει μέρος της συγγραφικής ομάδας βιβλίων που αφορούν στη Γαστρεντερολογία και στην Επείγουσα Ιατρική. Είναι μέλος της Εκδοτικής Ομάδας (Editorial Board Member) 4 διεθνών Ιατρικών περιοδικών και της ομάδας ελέγχου πιστοποιημένης γνώσης (reviewer) τριών διεθνών Ιατρικών περιοδικών.

Έχει συμμετάσχει ενεργά σε πληθώρα Ελληνικών και διεθνών Ιατρικών συνεδρίων, με περισσότερες από τριάντα ομιλίες και προεδρεία. Το 2006, η πρωτότυπη εργασία του για την ηπατίτιδα C στο Παναμερικανικό Ηπατολογικό Συνέδριο, βραβεύθηκε μεταξύ των 10 καλύτερων εργασιών στην Ηπατολογία για τη χρονιά εκείνη, ενώ η πρώτη θέση του στο μετεκπαιδευτικό σεμινάριο για τη γαστρεντερική κινητικότητα και αισθητικότητα το 2010 του χάρισε υποτροφία στην αλλοδαπή σχετική με το εν λόγω αντικείμενο.

Τον Μάιο του 2018 η εργασία του (μαζί με άλλους ερευνητές) για το ρόλο της ουμπικουϊτίνης στην καρκινογένεση έλαβε το βραβείο της καλύτερης αναρτημένης ανακοίνωσης στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Βασικής και Κλινικής φαρμακολογίας. Επίσης, με πολλές εκλαϊκευμένες ομιλίες του ανά την Ελληνική επικράτεια έχει αναδείξει τις δυνατότητες πρόληψης του γαστρεντερικού καρκίνου και τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής στο μη επιστημονικό κοινό.

To 2012 συνδιοργάνωσε με τον Δήμου Κύμης-Αλιβερίου στην Κύμη το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», στο οποίο διετέλεσε Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής. Το 2001 απέκτησε το Δίπλωμα ATLS της Επείγουσας Χειρουργικής στο Τραύμα από το Αμερικανικό Κολέγιο Χειρουργών και το 2012 το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Γαστρεντερολογίας και Ηπατολογίας. Από το 2005 είναι Επιμελητής των Νοσοκομείων «ΥΓΕΙΑ» και «ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ». Από το 2006 έως και το 2011 διετέλεσε ενεργό μέλος της Εταιρείας Επείγουσας Εξωνοσοκομειακής Ιατρικής «SOS ΙΑΤΡΟΙ», εξετάζοντας κατ’ οίκον πάνω από 2.500 ασθενείς. Από τις αρχές του 2006 διατηρεί Ιδιωτικό Ιατρείο στο Χαλάνδρι. Από το Φεβρουάριο του 2013 έως και τον Μάρτιο του 2017 λειτούργησε το πρώτο Ενδοσκοπικό Ιατρείο στο νησί της Πάρου, όπου και διενήργησε με επιτυχία περίπου 600 γαστροσκοπήσεις και περίπου 600 κολονοσκοπήσεις. Από τον Ιανουάριο του 2018 αποτελεί εθελοντικό μέλος του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, παρέχοντας δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε άπορους συμπολίτες μας.

Προσωπικά στοιχεία


Ημερομηνία γέννησης : 5 Αυγούστου 1970

Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος

Υπηκοότητα : Ελληνική

Αγαπημένες συνήθειες : Μουσική, βυζαντινή μουσική, Ιστορία, Λογοτεχνία, Φιλοσοφία


Γνώση ξένων γλωσσών


Αγγλικά (άριστα)

Γαλλικά (πολύ καλά)

Ιταλικά (ικανοποιητικά)

Νικόλαος Γ. Μαργέτης | Ειδικός Γαστρεντερολόγος

ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Νικόλαος Γ. Μαργέτης | Ειδικός Γαστρεντερολόγος | Κλείστε ραντεβου
Νικόλαος Γ. Μαργέτης | Ειδικός Γαστρεντερολόγος

ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ

Call Now Button